Sony Xperia X Compact Black

Meest populaire deal

Basisbundel

Maandelijks:

26,50

  • 500 MB (tot 20 Mb/s)
  • 150 minuten
  • Onbeperkt SMS

Thuiskopieheffing: 4,24
Aansluitkosten: 20,-
Contractduur: 24 mnd


Totaal toestelkosten 408,-
Totaal kredietbedrag 336,-
Duur overeenkomst 24 maanden
+Telfort abonnement 12,50
Eenmalige betaling 92,-
Termijnbedrag toestel 14,-
Debetrentevoet/JKP 0%
Totale maandkosten 26,50
Bezorgen:
Niet online te bestellen

Bekijk meer abonnementen

Controleer hier of je al kunt verlengen

Sony Xperia X Compact Black

Kleur:
Capaciteit:

Review Sony Xperia X Compact

Sony staat er om bekend veel aandacht te besteden aan design. Zo is de nieuwe Sony Xperia X Compact weer een knap staaltje vakmanschap. Doordat het scherm naadloos in het kunststofmateriaal overloopt, lijkt het alsof de smartphone uit één materiaal gehouwen is. De vormgeving ergens denken aan de alomgeroemde Nokia Lumia 800 van heel wat jaren terug. Natuurlijk is het design niet het belangrijkste onderdeel van een smartphone, dus hoe presteert de Xperia X Compact op andere vlakken? Lees het in deze review.

Sony staat bekend om twee dingen: veel aandacht voor design en voor de camera. Nu valt de mooie vormgeving direct op, maar ook het formaat. Deze Xperia X Compact is met zijn 4,6 inch scherm en dunne bezels een stuk kleiner dan wat nu gangbaar is. Een uitkomst voor mensen die niet zo'n 'normaal' groot display willen, maar wel goede specificaties een vereiste vinden: de meeste smartphones met een kleiner scherm komen voor in het budgetsegment en zijn over het algemeen wat minder goed dan hun grotere broers in het mid- en high end-segment. Gelukkig geeft Sony gehoor aan de roep van mensen die een goede telefoon zoeken, die met één hand te bedienen is.

Uitstekende prestaties

Ga je de Sony Xperia X Compact gebruiken, dan met je dat hij ontzettend snel is. Apps openen en sluiten snel en grafisch zwaardere applicaties of een app als Netflix zijn geen probleem voor deze nieuwe smartphone van Sony. Met 3 GB werkgeheugen en een Hexa-core processor zit er dan ook aardig wat onder de motorkap (geklokt op 4x1.4 GHz Cortex-A53 - 2x1.8 GHz Cortex-A72). Aan 32 Gb intern opslaggeheugen heeft de gemiddelde smartphonegebruiker meer dan genoeg, maar mocht dit ontoereikend zijn, dan is de Xperia X Compact uit te breiden tot maar liefst 256 GB, door middel van een Micro Sd-kaartje.

Het display heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels en ziet er goed uit. Normaal lijkt dat aan de lage kant, maar door het formaat van 4,6 inch valt dat heel erg mee. Dat het scherm krasbestendig is, is een groot voordeel. Zeker wanneer je deze Xperia X Compact samen met wat kleingeld en sleutels in je broekzak hebt zitten, geen zorgen meer over lelijke krassen die het display belemmeren.

Camera Sony Xperia X Compact

De camera van de Sony Xperia X Compact beschikt over maar liefst 23 megapixels! Dat is ontzettend veel voor een smartphone en dat merk je. Foto´s zijn haarscherp en in omstandigheden met weinig licht is er geen ruis te herkennen. Wanneer het echt donker is natuurlijk wel, maar daartoe is bijna geen enkele smartphone in staat. De camera kan tevens filmen in 1080p met 60 frames per seconde. Doordat je met 60 frames per seconde kan filmen is het mogelijk om toffe slowmotion beelden te maken en worden beelden vloeiend weergegeven.

De frontfacingcamera beschikt over heel wat minder megapixels, dit zijn er 5. Daar is helemaal niks mis mee, je kan er zelfs 1080p in 30 frames per seconde mee filmen, ideaal om mee te videobellen.

Wat sommige telefoons tegenwoordig missen, is het manueel instellen van de opties in de camera. Vaak regelt de smartphone automatisch alle waarden om de beste foto te maken. Dit is natuurlijk ook aanwezig op de Sony Xperia X Compact, maar er is gelukkig ook de mogelijkheid om handmatig deze instellingen aan te passen, iets wat voor mensen die graag foto’s maken met hun smartphone een welkome verrassing zal zijn.

Hele lichte aanpassing Android Marshmallow

Sony heeft door de jaren heen steeds minder aanpassingen in de interface van Android en dat wordt door velen toegejuicht. Sony levert wel een paar eigen applicaties mee, maar niks wat de prestaties ten slechte komt. Het ziet er gewoon allemaal erg strak en gelikt uit en de upgrade naar Android 7.0 Nougat staat op de planning en dat is niet iets wat voor iedere hedendaagse smartphone geldt. Welkom nieuws dus. Vooral op het gebied van accuduur maakt Android Nougat een groot verschil. Alhoewel de Sony Xperia X Compact van zichzelf al ruim een dag mee gaat, is het altijd fijner om het te kunnen verlengen.

Conclusie

De Sony Xperia X Compact is een prachtig vormgegeven smartphone die hele mooie foto’s maakt, lekker snel is en zoals de naam al verraadt: compact is. Klein genoeg om met één hand te bedienen. En zoals al eerder gezegd, een kleinere smartphone met goede specificaties is niet iets wat je vaak ziet, tot teleurstelling van velen. Gelukkig laat Sony deze groep niet in de steek. Mocht jij je tot deze groep behoren, aarzel dan niet. De Sony Xperia X Compact is de smartphone voor jou.

Pluspunten

+ Prachtig vormegeven

+ Fantastische camera

+ Met één hand te bedienen

Jouw keuze