Huawei P9 Grey

Meest populaire deal

Mobiel 4G

Maandelijks:

32,-

  • 1000 MB (tot 150 Mb/s)
  • 100 minuten of
  • 100 SMS

Thuiskopieheffing: 4,24
Aansluitkosten: 30,-
Contractduur: 24 mnd


Totaal toestelkosten 504,-
Totaal kredietbedrag 504,-
Duur overeenkomst 24 maanden
+Tele2 abonnement 11,-
Eenmalige betaling 0,-
Termijnbedrag toestel 21,-
Debetrentevoet/JKP 0%
Totale maandkosten 32,-
Bezorgen:
Niet online te bestellen

Bekijk meer abonnementen

Controleer hier of je al kunt verlengen

Huawei P9 Grey

Kleur:
Capaciteit:

Huawei P9: professioneel foto’s maken

Huawei doet de laatste tijd goede zaken. De bekroning was misschien wel het binnenhalen van de samenwerking met Google om de Nexus 6P te maken. Daarmee verovert Huawei niet alleen de Europese markt, maar ook op het Noord-Amerikaanse continent wordt nu met succes handel gedreven. Dit jaar kwam het met een nieuw vlaggenschip: de Huawei P9. Tijd om het nieuwe paradepaardje uit te lichten in een review.

Dat Huawei succesvol is, blijkt wel uit de onlangs uitgebrachte verkoopcijfers van de Huawei P9 - de telefoon is al zo’n 6 miljoen keer de toonbank over gegaan sinds hij in aprol van dit jaar uitkwam.

Wat de telefoon zo succesvol maakt? Volgens de CEO van Huawei, Richard Yu, is dit succes te wijten aan de goede camera. Hij noemde dit een ‘nieuwe innovatie op fotografiegebied’.

Die innovatie komt voort uit de samenwerking die Huawei is aangegaan met de succesvolle cameraproducent Leica. De Huawei P9 is hierdoor voorzien van niet één camera op de achterkant, maar twee. Een trend die grote merken dit jaar echt zijn ingezet, zo zien we Apple al volgen met ook een dubbele lens op de achterkant van de nieuwe iPhone 7 Plus en heeft ook de LG G5 twee units. Maar twee camera’s zeggen natuurlijk niets, hoe is de werking? Door de samenwerking met Leica zit het bij Huawei op dat front wel snor.

Camera’s Huawei P9

Waar de camera’s vooral op excelleren is scherptediepte. Dit is voor de sensoren die gebruikt worden in smartphones vaak een enorm probleem. Het ‘platte’ gevoel van smartphonefoto’s komt vooral voort uit het feit dat achtergronden vaak niet onscherp worden gemaakt en focus dus lijkt te ontbreken. Huawei en Leica hebben dit probleem opgelost waardoor je in staat wordt gesteld om zowel mooie close-ups kunt maken, alswel foto’s van grote landschappen. Het is de combinatie van de twee camera’s waarin de oplossing schuilt voor het scherptediepte probleem –samen vormen ze een mooi beeld.

Verder is Leica gespecialiseerd in zwart-wit-fotografie en daar is zelfs een specifieke oplossing voor bedacht. Op de achterkant van de telefoon zit een zwart-wit camera en een ‘reguliere’ RGB camera - een kleurencamera. Deze camera’s kunnen afzonderlijk functioneren, maar gecombineerd leveren ze het beste resultaat.

Het werkt zo: je maakt automatisch met beide camera’s een foto, de gegevens worden samengenomen en achteraf kun je kiezen voor zwart-wit of een kleurenfoto. De gegevens van de zwart-wit camera leveren geven dermate veel lichtgegevens waardoor de scherptediepte nog beter tot zijn recht komt.

Alsof dat nog niet genoeg is hebben Leica en Huawei ook nog allerlei handmatige opties toegevoegd om nog professionelere foto’s te kunnen maken. Zo kun je diafragma, sluitertijd of de ISO aanpassen om totaal creatieve vrijheid te hebben.

Ben je nu niet zo’n goede fotograaf? Wees gerust - er zijn ook automatische opties, zoals Hybrid Autofocus. Deze optie stelt de camera(‘s) in staat om snel scherp te stellen op zowel bewegende als immobiele objecten. Dit is een optie die we ook terug zien bij de concurrentie, waaronder de Sony Xperia X.

Goede specificaties en strak design

Goed, dat de camera van de P9 sterk is, mag inmiddels wel duidelijk zijn. De Huawei P9 kan echter ook goed concurreren op hardware en software gebied. Een voordeel van de eerder genoemde samenwerkeing met Google is dat Huawei goed bekend is geworden met Android. Het resultaat is een prettig bedienbare smartphone, met een overzichtelijk OS.

Bij het design heeft Huawei kosten noch moeite gespaard - ze gebruiken aluminium dat ook in de ruimtevaart gebruikt wordt. De behuizing is hierdoor strak afgewerkt. De afmetingen van de telefoon zijn 145 x 70.9 x 7 mm en hij weegt 144 gram. Daarin zit een 3000 mAh Li-Ion accu die je na een half uur aan de oplader door ‘snel laden’ tot 44 procent kunt vullen. Verder is de Huawei P9 voorzien van een 5,2 inch Full HD display en een Octacore-processor met een kloksnelheid van 2,5 Ghz.

Het interne geheugen van 32 GB en werkgeheugen van 3 GB stellen je in staat om de hele dag te downloaden wat je wil en zoveel apps door elkaar te gebruiken als maar kan. Wil je meer intern geheugen dan kun je dit nog uitbreiden tot 128 GB, door middel van een MicroSD-kaartje. Verder beschikt de telefoon ook over een vingerafdrukscanner, infrarood, USB-C en een 8 MP selfiecamera.

Prijs Huawei P9
De Huawei P9 heeft een prijs van 599 euro en is te verkrijgen in de kleuren wit, goud, grijs, rood en blauw.

Voordelen Huawei P9

-Goede prijs/kwaliteitverhouding

-Strak design

-Snel laden

-Professionele camera’s

-Vingerafdrukscanner

  • De dual-lens camera, ontwikkeld in samenwerking met Leica, vangt meer licht voor de beste foto's en video's
  • Oogstrelend design dankzij de diamant geslepen unibody behuizing met licht gebogen randen en 2.5D beeldschermglas
  • Natuurgetrouwe levendige beelden op het prachtige 5,2 inch grote Full HD beeldscherm
  • Nooit meer signaalverlies dankzij de driedubbele antenne
  • De intelligente vingerafdrukscanner verbetert de veiligheid en zorgt ervoor dat het toestel in een handomdraai ontgrendeld kan worden

Jouw keuze