HTC 10 Silver

Meest populaire deal

abonnement

Maandelijks:

35,-

  • 2000 MB (tot 25 Mb/s) of
  • 2000 minuten of
  • 2000 SMS

Thuiskopieheffing: 4,24
Eerste termijn betaling: 50,-
Contractduur: 24 mnd


Totaal toestelkosten 648,-
Totaal kredietbedrag 552,-
Duur overeenkomst 24 maanden
+hollandsnieuwe abonnement 12,-
Eenmalige betaling 146,-
Termijnbedrag toestel 23,-
Debetrentevoet/JKP 0%
Totale maandkosten 35,-
Bezorgen:
Niet online te bestellen

Bekijk meer abonnementen

Controleer hier of je al kunt verlengen

HTC 10 Silver

Kleur:
Capaciteit:

HTC 10 4G: indrukwekkend vlaggenschip

De HTC 10 4G is een van de meest uitgebreide telefoons die op dit moment te koop is. HDe gadget mag zich zonder twijfel in het rijtje met de iPhone S6 en de Samsung Galaxy S7 scharen, want aan indrukwekkende specificaties en dito design ontbreekt het de telefoon niet.

De HTC 10 4G imponeert op bijna alle fronten en dat begint al bij het prachtige strakke design, dat zowel sportief als chique oogt. De smartphone heeft schuine contouren en ronde hoeken, waardoor het ontwerp net wat afwijkt van een gemiddelde telefoon. De metaalkleurige body geeft hem een luxe uitstraling en de behuizing en het glazen beeldscherm sluiten naadloos op elkaar aan.

Het apparaat heeft twee camera's, waarvan de hoofdcamera door z'n afwerking het meeste opvalt. Rond de lens zit een zilverkleurige ring, wat de telefoon nog meer cachet geeft. De enkele fysieke knoppen zitten aan de zijkant, maar vallen nauwelijks op. Kortom: HTC heeft met de 10 4G een van de mooiste smartphones in zijn assortiment in deze prijsklasse gemaakt.

HTC 10 4G: high end onder de motorkap

De afmetingen van de telefoon komen in het prijssegment het dichtst in de buurt van de Samsung Galaxy S7. Hij meet 145,9 x 71,9 x 9 millimeter en heeft een gewicht van 161 gram. Behalve een iets grotere telefoon resulteert dit ook in een iets groter display, namelijk 5,2 inch groot.

De telefoon heeft zeer goede interne hardware, waaronder een Snapdragon 810 quadcore-processor van 2.2 GHz en 4 GB werkgeheugen, waardoor de telefoon ook het zwaardere werk aankan. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van virtual reality beelden of zware grafische games. Standaard is de HTC 10 4G uitgerust met 32 GB, maar met een micro SD-kaartje is dit uitbreidbaar tot maximaal 2 TB (!).

Kraakhelder scherm
Het is een waar feestje om naar het display te kijken. De resolutie is 2560 x 1440 pixels en heeft maar liefst 564 pixels per inch. Genoeg om de fijnste details te kunnen waarnemen van jouw favoriete serie op Netflix, dus.

De smartphone draait op besturingssysteem Android 6.0 Marshmallow en heeft een eigen HTC-opmaak, waarmee de gebruiker zelf de mogelijkheid heeft om het uiterlijk van de software te bepalen. De fabrikant heeft alle onzinnige apps op de telefoon overigens achterwege gelaten, zodat de telefoon maximaal presteert.

4K video

De HTC 10 4G is uitgerust met twee camera’s. De hoofdcamera op de achterkant maakt 12 megapixel foto’s, de camera op de voorkant moet het doen met 5 megapixels. Dankzij de 26 millimeter groothoek maak je met gemak overzichtsfoto’s. Beide lenzen hebben een diafragma van f/1.8, wat in feite betekent dat er relatief veel licht binnenkomt en je zelfs bij intieme popconcertjes heldere en kleurrijke foto’s kunt maken of kunt spelen met scherptediepte. Wie echt licht tekort komt, kan nog altijd een beroep doen op de tweekleurige led-flits aan de achterzijde.

Ook bij de filmmodus kom je niets te kort. De HTC 10 4G schiet video’s op een maximale resolutie van 4K. Film je in slow motion, dan wordt de resolutie teruggeschroefd naar 1280 x 720 pixels. Een aantal grappige opties maakt fotografie nog leuker en makkelijker, denk aan een panoramamodus, optische beeldstabilisatie en een hyperlapse-optie.

Om sportieve prestaties te kunnen registreren, kunnen de bewegingssensoren natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zijn de meeste high end smartphones daarmee uitgerust en ook HTC doet aan die trend mee. De zogenoemde G-sensor registreert bewegingen, maar is ook geschikt voor als de telefoon gebruikt wordt in een virtual reality-bril.

Accu gaat ruim een dag mee

Een zwak punt van een gemiddelde smartphone is toch vaak de accu omdat een telefoon nu eenmaal veel stroom verbruikt. HTC heeft daarom een 3000 mAh-batterij in het apparaat gestopt, wat volgens de fabrikant genoeg moet zijn om maximaal 27 uur te kunnen bellen terwijl het 3G- of 4G-netwerk is geactiveerd. In stand-by modus is dat zelfs tot 19 dagen.

Wie toch onverhoopt met een lege telefoon komt te zitten, kan zijn toestel in een half uur tot maximaal 50 procent van de capaciteit opladen, zo belooft HTC. De speciale energiebesparingsmodus kan daarnaast ook nog van pas komen.

Bij een high end smartphone mogen technische snufjes als GPS en NFC natuurlijk ook niet ontbreken. NFC staat voor Near Field Communication en maakt het in theorie mogelijk om met je smartphone te betalen. Enkele banken hebben al serieuze plannen aangekondigd om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken.

HTC 10 4G is de moeite waard

Samenvattend kun je heel blij worden van de meer dan complete HTC 10 4G. De adviesprijs bedraagt 749 euro, maar dan heb je ook een smartphone waar je vele jaren plezier aan kunt beleven.

Op PhoneHouse vind je de telefoon ook in combinatie met allerlei telefoonabonnementen, waardoor je soms nog voordeliger uit bent.

Pluspunten HTC 10 4G:

- Goede cameramodus

- Prachtig ontwerp
- Krachtige accu voor ruim een dag stroom

- Android 6.0

Jouw keuze