De oplossing

Het goede antwoord moest zijn: The Grand Budapest Hotel met Ralph Fiennes. In deze film van de bekende regisseur Wes Anderson zien we het verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap, een moord, een familiefortuin en een goede dosis subtiele humor. De film is een echte aanrader voor iedereen die van esthetische en symmetrische beelden houdt. In vrijwel alle films van Wes Anderson zien we een grote hoeveelheid aan beroemde acteurs. Ralph Fiennes kennen we natuurlijk ook van zijn rol als Voldemort in Harry Potter.

Acteur - Ralph Fiennes


Film - The Grand Budapest Hotel


Alle hints & uitleg

Hint #1 - Moord

In de film worden meerdere moorden gepleegd. De belangrijkste is toch wel de moord op Madame D, gespeeld door Tilda Swinton. Zij is echter niet de enige die in deze film vermoord wordt...


Hint #2 - Velociraptor

Jeff Goldblum kroop voor The Grand Budapest Hotel in de huid van Deputy Kovaks, de advocaat en notaris van Madame D en The Grand Budapest Hotel. De meeste mensen zullen Jeff Goldblum echter kennen van zijn rol als Ian Malcolm uit Jurrasic Park.


Hint #3 - Verblijfplaats

Het woord ‘verblijfplaats’ is natuurlijk vrij vaag in de context van een film. Wanneer je weet om welke film het gaat is deze echter ineens een stuk logischer. De titel van de film is The Grand Budapest Hotel. De ultieme verblijfplaats!


Hint #4 - Britse vlag

De hoofdpersoon en oplossing van het Filmweken spel is Ralph Fiennes, een Britse acteur. Ook in de film heeft zijn karakter, M. Gustave, een Brits accent.


Hint #5 - Gevangenis

Deze hint kwam als oplossing uit de woordzoeker uit de Filmweken folder. In de film zit M. Gustave een tijdje vast in de gevangenis. Wes Anderson (de regisseur) weet dit op een geheel eigenzinnige manier vast te leggen.


Hint #6 - Parfum

Deze hint was voor de echte kenners wellicht de eerste duidelijke clue. In de film wordt meerdere malen gesproken over het luchtje dat M. Gustave draagt, namelijk ‘L’air de Panache – Pure Musk’. Ook komt het flesje heel af en toe kort in beeld.


Hint #7 - Vriendschap

In het verhaal van The Grand Budapest ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen M. Gustave, de conciërge (in de meest galante zin van het woord) en Zero, de Lobby Boy van het hotel.


Hint #8 - Volkslied Hongarije

Deze hint was misschien wel de meest cryptische hint van allemaal. In het geluidsfragment hoorde je namelijk een stukje uit het volkslied van Hongarije. De hoofdstad van Hongarije is natuurlijk (je raadt het al) Budapest.


Hint #9 - Het getal ‘0’

Deze hint gaat natuurlijk over Zero, de protagonist van deze film. Deze rol wordt vertolkt door zowel Tony Revolori (de jonge Zero) en F. Murray Abraham (de oude Zero). In de film legt hij uit waarom hij Zero heet. Wanneer Zero wordt geïnterviewd voor de functie van Lobby Boy komt het er op neer dat hij ‘zero’ ervaring heeft en ‘zero’ opleidingen, maar ook ‘zero’ familie.


Hint #10 - Harry Potter

We zien hier duidelijk dat het om Harry Potter gaat. Maar waarom? Ralph Fiennes, de hoofdpersoon uit The Grand Budapest Hotel, speelt de rol van Voldemort.


Hint #11 - Mexico

Ook deze hint was een moeilijke. Je ziet hier namelijk de omtrek van het land Mexico. Wat heeft dat met deze film te maken? In The Grand Budapest Hotel heeft het vriendinnetje van Zero, Agatha, een wijnvlek op haar wang. Deze is in de vorm van Mexico. Zoek maar eens op!


Hint #12 - 007

Ralph Fiennes vertolkt de rol van Gareth Mallory in Spectre en Skyfall, twee bekende James Bond films.


Hint #13 - Sleutel

Ook dit was weer een moeilijke hint. In de film wordt gerefereerd naar de zogenaamde ‘Society Of The Crossed Keys’. Dit is een ondergrondse geheime dienst die opereert vanuit verschillende hotels, verspreid over de hele wereld. De sleutel die hier wordt afgebeeld is de sleutel van een van deze hotels. Je kon de hint ook makkelijker opvatten. Wat heb je nodig om de deur van je hotelkamer open te maken? Juist. Een sleutel!


Hint #14 - 1962

Dit is het geboortejaar van Ralph Fiennes. Leuk weetje, Ralph heeft bij zijn geboorte een aantal bijzondere doopnamen gekregen. Voluit heet hij: Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes.


Hint #15 - 2014

The Grand Budapest Hotel ging in 2014 in première. Tsja, zo simpel kan het zijn!


Hint #16 - De Zegevlier

Ook dit is weer een Harry Potter gerelateerde hint. (We probeerden je totáál niet op het verkeerde spoor te zetten hoor…) De Zegevlier is een van de drie Relieken van de Dood.


Hint #17 - Kleuren

Dit zijn de kleuren die het meest in de film voorkomen. Het hotel, Mendl’s en een aantal accessoires zijn roze. De hotel uniformen zijn paars met rood. De gehele film is een groot kleurrijk feest.


Hint #18 - Budapest

Ook deze hint refereert weer naar Budapest, wat natuurlijk de hoofdstad van Hongarije is.


Hint #19 - Get your hands off my Lobby Boy

Dit is een bekende one-liner uit de film. Hoewel M. Gustave in eerste instantie sceptisch was over het aannemen van Zero, ontwikkelt er langzaam een hechte vriendschap. Wanneer het leger Zero met harde hand wil wegwerken slaan bij de beheerste en bedachtzame M. Gustav de stoppen door.


Hint #20 - Prince Heinrich Suite

De Prince Heinrich Suite is kort in beeld in het begin van de film. In eerste instantie wordt de indruk gewekt dat dit de privé suite is van M. Gustave. Later blijkt echter dat hij in een simpele en sobere kamer verblijft, met enkel een bed, klein ontbijttafeltje en een plank voor zijn L’air de Panache.


Hint #21 - Hij-die-niet-genoemd-mag-worden

Dit refereert uiteraard weer naar Harry Potter. Nogmaals, Ralph Fiennes vertolkt de rol van Voldemort, of ‘Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden’ in de latere Harry Potter films. Dit was de laatste hint.